Ajvar och S’mores

November 2, 2014

När jag skriver ajvar och s’mores menar jag inte tillsammans. Det var en hyfsat seg söndag. Mina föräldrar var just hemkomna från Makedonien där de jobbar på välgörenhetsorganisationen Hand till Hand(hemsida här, och Facebook här). Min kära mamma hade fått med sig hemmagjord ajvar från släkt och vänner (vilket passar bra eftersom jag är inne i min fetaost period. När somliga får perioder av pollenallergier får jag perioder av att äta massor av feta ost)

Det blev en lång frukost. Mackor med ajvar och fetaost och senaste avsnittet av Dr Who (crazy shit). Dagen fortsatte i samma anda och slutade med att jag gjorde s’mores.
Som man kan skåda på bilden uppskattades det. De försvann innan slutaren på kameran lät “klick”.

Snabb genomgång för den som vill göra något liknande fast utan en lägereld.
Satte först ugnen på 200 grader. Jag smälte klassiska marabou mjölkchoklad i mikron. Såg till att det var flytande.
Sen hällde jag i det i en form och toppade med marshmallows.
Körde in hela grejen i ugnen tills marshmallowsen fick fin färg. Slutligen åts det med digestivekex. Snabbt, lätt och gott. Ni kan kalla mig Leila bakar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply